Contact | De Grutto 6 | 7614 LE | Mariaparochie | 06-37598437 | info@tussenwerkenmantelzorg.nl

Tussen Werk en Mantelzorg

RUST

tijd voor mezelf

VRIJHEID

Vrij om te kiezen

BALANS

Evenwicht tussen werk en zorg

ENERGIE

Fit en gezond voelen

PLEZIER

Zorgeloos leven

ONTSPANNING

Genieten

Iedere maandag van 19.30-20.15 uur

Platform voor mantelzorgers, leidinggevenden, HRM-ers én ondersteuners.

Doe mee aan de online ontmoetingen waar mantelzorgers en beroepsmatig betrokkenen vanuit gelijkwaardigheid tips en ervaringen delen.

Op maandag 15 juni om 19.30 verzorg ik samen met Jong en Veer op dit platform een presentatie
20.15 uur. ‘Werk en mantelzorg in coronatijd'
Hierin staan we stil bij de effecten van corona op werk en mantelzorg en de hulpbronnen die mantelzorgers kunnen benutten.

Meld je aan voor de meeting: https://bit.ly/2XA32A4
Lees ook de blog over de effecten van corona.

https://www.tussenwerkenmantelzorg.nl/blog/78-corona-crisis

Dit is dé plek voor mantelzorgers die zich vrij en energiek (willen) voelen in het combineren van werk en mantelzorg.

'Ik kan zo verlangen naar een paar dagen zonder zorgen'. Herken jij jezelf in dit verlangen?


Lees meer

logo Loslaten1


De kunst van het zorgen en loslaten

Tijdens de cursus De kunst van het zorgen en loslaten kom je gedurende drie maanden zeven keer bij elkaar in een groep van maximaal tien werkende mantelzorgers. De keuze voor een langere periode is bewust. In deze maanden sta je twee tot driewekelijks stil bij jouw manier van zorgen en je eigen behoeften en wensen. De weken tussen de bijeenkomsten geven je de tijd om nieuwe gewoonten eigen te maken. Uiteindelijk voel je jezelf daardoor vrijer en energieker in het zorgen voor de ander en in het functioneren op je werk. De situatie blijft, alleen jijzelf kan er anders mee omgaan.

Cursus open inschrijving voor bedrijven en/of particulieren
Locatie: Keizersweg 22, 7441 BB Nijverdal
Bestemd voor: mantelzorgers uit heel Nederland
Start najaar 2020. Datum nog niet bekend. 

werkgevers kunnen individuele plaatsen inkopen.

Doel
- Duidelijk krijgen wat jouw kracht is en hoe je deze op een gezonde manier kunt inzetten in de zorgsituatie
- Helder in beeld krijgen waar je als mantelzorger thuis, op je werk en in je directe omgeving tegenaan loopt
- Zicht krijgen op de relatie zorg en werk en het vinden van de balans daarin.

Inhoud
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Wens en dagelijkse werkelijkheid
Je ontdekt wat je wensen zijn met betrekking tot de zorg die je wilt geven in verhouding tot de dagelijkse werkelijkheid. Durf je je eigen wensen te uiten?
Gedrag en overtuiging
Je staat stil bij jouw zorgpatroon en de relatie met jouw kwaliteiten, waarden en normen. Gebruik je je kwaliteiten ook voor jezelf of zet je die alleen in voor de ander?
Bewustwording
Je bewust worden van je eigen kracht, jouw behoeften en van hetgeen jijzelf doet in de zorgsituatie. Welke doelen zijn voor jou belangrijk?
Keuze en loslaten
Zonder oordeel kijken naar de keuzemogelijkheden die je hebt in je zorgsituatie. Je eigen mogelijkheden bewust gebruiken, nadat je ze ontdekt hebt, geeft energie en zelfvertrouwen.

Aanbieders
Met Jong en Veer verzorg ik het open aanbod van de cursus De kunst van het zorgen en loslaten. Samen brengen we deze cursus onder de aandacht bij gemeenten, bedrijven en organisaties. SIZ TwenteIVT ontwikkeling en Simone Busscher zijn de andere drie aanbieders van de cursus. Met al deze aanbieders werk ik samen om mantelzorgers te informeren over de cursus. Naast onze persoonlijke websites maken we daarbij gebruik van de gezamenlijke website www.mantelzorgenloslaten.nl Vanuit dit samenwerkingsverband zijn er voor jou als mantelzorger verschillende toeleidingswegen naar de cursus.

1. Via je eigen gemeente

In Twente kopen diverse gemeenten de cursus in bij SIZ Twente. Zij bieden de mantelzorgers in hun gemeente de mogelijkheid om kosteloos de cursus te volgen.

2. Via je werkgever

Bedrijven en (zorg)organisaties nemen via Jong en Veer een incompany training af. Werkgevers kunnen ook individuele cursusplekken inkopen in open aanbod van cursussen. De werkgevers bieden hiermee hun werknemers de mogelijkheid de cursus kosteloos te volgen. De cursus gaat door bij minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

3. Eigen initiatief

Je kunt je zelf aanmelden voor een cursus met een open aanbod. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten. De cursus gaat door bij minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

Tip je werkgever of HRM-afdeling over deze mogelijkheid. Mogelijk krijg je een deel van de kosten vergoed. Eenrapportover de effectiviteit van de cursus is desgewenst beschikbaar.

  

Kosten

1. Voor werkgevers en gemeenten

De kosten voor een (in company) groepscursus zijn: € 9750,- exclusief BTW. Bij een in company cursus draagt de betreffende organisatie zorg voor een passende cursusruimte en de catering.


Bij het inkopen van individuele plekken worden de gemaakte locatie- en cateringkosten omgeslagen per cursist en in rekening gebracht bij de deelnemende werkgevers. Een individuele plek in de cursus kost € 1250,- exclusief BTW.

2. Voor individuele mantelzorgers

Individuele cursisten betalen € 1250,- inclusief BTW. Wil je heel graag zelf de cursus volgen, en ontbreekt het je aan voldoende middelen, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden die er zijn. We zoeken dan naar een op maat oplossing.

Achtergrond cursus
De cursus is ontwikkeld voor mantelzorgers door Gerda de Leeuw (IVT) in samenwerking met Gerda Wessels (SIZ Twente). Vanaf september 2011 is de cursus al meer dan 41 x gegeven aan (over)belaste mantelzorgers. Uit de evaluaties blijkt dat de deelnemers positief zijn over de inhoud van de cursus. Het cijfer voor inhoud en trainers ligt gemiddeld op een 8,5. De cursus blijkt ook effectief te zijn in het verminderen van de ervaren druk in het mantelzorgen.Lees meer


Ik ben één van de vier trainers die is opgeleid door IVT en de licentie heeft om deze cursus te geven. Bij IVT is de na- en bijscholing gewaarborgd. 

Direct aanmelden (link naar aanmeldformulier)

 


Onze partners

jongenveer   PGGMenCO WMLogo

Klik op het logo voor meer informatie over de samenwerking met deze partner.